Jovana pobijedila rak, pa doplivala do Bogojavljenskog krsta: “POSVEĆUJEM POBJEDU DRUGARIMA KOJI SE BORE PROTIV RAKA”

Učenica Sportske gimnazije Jovana Leposavić (18) prva je doplivala do Bogojavljenskog krsta danas u Zemunu. Mlada Beograđanka, koja je pobijedila rak, časni krst posvetila je prijateljima koji se bore sa tom opakom bolešću i onima kojih više nema.– Hvala svima koji su učestvovali i dozvolili da prva stignem. Ova pobjeda mi znači mnogo jer je posvećena mojim drugarima koji se liječe od kancera i onima koji nisu više sa nama – rekla je Jovana.

Njene riječi su okupljeni, među kojima i patrijarh SPC Irinej, pozdravili dugim aplauzom. Jovana je prva od 243 plivača stigla do krsta, a na tome joj je čestitao i gradonačelnik dr Zoran Radojičić.

Jovana kaže da je i sama prošla veliku borbu sa tom bolešću prije četiri godine i da je uspjela da je pobijedi, kao i da se vratila sportskom načinu života i igranju fudbala. Mlada Beograđanka je članica Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda, piše Blic.

Mladići koji su se prijavili za Bogojavljensko plivanje u Zemunu su kao pravi džentlmeni pustili da ona dopliva prva do časnog krsta.

Ona je, inače, prva pripadnica ljepšeg pola koja je pobijedila od kada se organizuje plivanje u Zemunu.

Blic