Home Sport Jović i zvanično “kralj”: Ja sam najsrećniji dječak na svijetu! (FOTO, VIDEO)

Jović i zvanično “kralj”: Ja sam najsrećniji dječak na svijetu! (FOTO, VIDEO)

0
GRAF7148. MADRID, 12/06/2019.- El delantero serbio Luka Jovic ,con la camiseta del Real Madrid en el cesped del estadio Santiago Bernabeu , tras su presentación como nuevo jugador del club blanco en el palco de honor del estadio Santiago Bernabéu, . EFE/Juan Carlos Hidalgo

Srpski napadač Luka Jović od danas je i zvanično novi fudbaler najtrofejnijeg kluba na svijetu, Real Madrida.


Naš Bijeljinac je nakon obaveza u A reprezentaciji Srbije, a prije onih koje ga očekuju na Evropskom prvenstvu sa “orlićima”, dobio dozvolu da otputuje u Madrid i stavi paraf na šestogodišni ugovor.

“Kraljevi” su po ubojitog centarfora poslali svoj avion, kojim je Luka, zajedno sa porodicom, stigao na odredište.

Kako to i dolikuje klubu kakav je Real Madrid, Jovićeva promocija bila je spektakularna.

Naš as uspješno je prošao ljekarske preglede. Potom je uslijedilo štampanje dresa sa natpisom “Jović” na leđima i današnjim datum ispod klupskog grba.

“Pali” su potpisi ugovora, nakon čega je Florentino Perez uzeo riječ. O Bijeljincu je govorio u superlativima, otkrivši da su se mnogi evropski velikani otimali za njega. Pa ipak, Ajntraht nije mogao da odbije 60 miliona evra iz Madrida.

– Danas sa vama dijelim početak projekta za sljedeću sezonu. Prošla nije bila tako dobra. Zato ćemo odgovriti novom silom kako bismo se vratili na pobjednički put. Luka, čestitam ti i hvala ti što si izabrao ovaj klub – rekao je Perez.

Potom je za govornicu stao Jović. Pozdravio je predsjednika i sve prisutne, zahvalivši im se što su okupili u velikom broju:

– Ja sam trenutno najsrećniji dječak na svijetu jer sam potpisao ugovor sa jednim ovakvim klubom. Ovo je za mene veliki izazov i siguran sam da sam donio najbolju moguću odluku. Daću sve od sebe da pomognem Realu da osvoji još mnogo trofeja. Hvala svima.

Istorijski dan za mladog momka iz Bijeljine nastavljen je na travnjaku “Santijago Bernabeua”. Više hiljada navijača okupilo se na tribinama kako bi vidjelo najskupljeg napadača u analima Reala.

Luka je pozirao u novom dresu, pokazivao svoje fudbalske vještine, družio se sa fanovima, pravio “selfije”…

Iako zvanično nije objavljena Jovićeva plata, spekuliše se da će srpski reprezentativac za šest sezona na “Bernabeuu” inkasirati 27 miliona evra.

Luka je na veliku fudbalsku scenu kročio u dresu matične Crvene zvezde. Sljedeći angažman je bila Benfika u kojoj nije dobio pravu šansu. Ali jeste u Ajntrahtu iz Frankfurta, gdje je naprosto eksplodirao. Sjajne igre i golovi “preporučili” su ga Realu, koji je bio najbrži i najkonkretniji, te je obezbijedio potpis jednog od najtalentovanijih fudbalera planete.

Srpska Cafe