Home Region Kafane uplatile platu crnogorskom policajcu koji je dao otkaz

Kafane uplatile platu crnogorskom policajcu koji je dao otkaz

0

Miloju Šćepanoviću, policajcu iz Nikšića koji je odbio da primjeni silu nad narodom tokom protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kafana “Korčagin” i beogradska konoba “Akustik” uplatile su 500 evra, zadivljeni čašću koji je ovaj čovjek pokazao.

Oni su ovu informaciju potvrdili za “Telegraf”.

Miloje Šćepanović je dao otkaz te večeri, a novac koji mu je sada poslat trebalo bi da pokrije njegovu platu, dok on ne počne da radi na novom poslu.

“Miloje je podigao pare. Kaže da su stigle u pravom momentu. Nema predaje!”, objavila je kafana “Korčagin” na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Šćepanović je, poslije 23 godine rada u policiji, podnio ostavku sa obrazloženjem da kao “Hristov vojnik, pravoslavac i čovjek nije mogao da udara na svoju braću i bude protiv svog naroda”.

“Čast nema cijenu, a u ovom dobu smutnji najteže je biti čovjek. Ovakvo čojstvo ne treba samo pohvaliti, već i podržati”, objavio je Vojkan Krstić na društvenim mrežama.

Njemu je u međuvremenu posao ponudio načelnik Spasilačkog centra Srbije Vojkan Krstić, što je Šćepanović prihvatio. U međuvremenu je stigla i plata koju bi propustio zbog otkaza.