Home Zdravlje Kako da se zdravo hranite ako ne ne volite da kuvate?

Kako da se zdravo hranite ako ne ne volite da kuvate?

0

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji ne vole da kuvaju, ali ipak brinete o tome šta ćete da pojedete, evo nekoliko predloga kako da na brz i jednostavan način pripremite zdrave i ukusne obroke.

Jednostavna jela

Ukoliko ne želite da se hranite po restoranima brze hrane, neophodno je da provedete barem neko vreme u kuhinji. Kuvanje ne mora da se pretvori u višesatno mučenje i pripremanje komplikovanih jela. Sa nekoliko zdravih i hranljivih namirnica možete da spremite neka od jednostavnih, ali i zdravih jela poput salate ili paste.

Kvalitetne namirnice

Koristite namirnice vrhunskog kvaliteta. Namirnice visokog kvaliteta imaju bolji ukus pa samim tim nećete morati specijalno da ih obrađujete kako biste pripremili ukusan obrok. Ukoliko je kućni budžet ograničen, onda jednostavno izaberite da nekoliko ključnih sastojaka budu vrhunskog kvaliteta poput dobrog maslinovog ulja.

Pripremite veće količine hrane

U početku će vam se učiniti da vam treba više vremena za pripremu veće količine hrane, ali zapravo i nije neka razlika u pripremi jedne ili četiri porcije. Lepota kuvanja većih količina je što ostatak možete da zaledite. Sve što posle treba da uradite jeste da odleđenu porciju podgrejete, dodate neki lagani prilog i imate ukusan i zdrav obrok bez mučenja.

Restorani

Ukoliko baš ne volite da kuvate, tu su uvek restorani domaće kuvane hrane. Možda ovo nije najbolje rešenje za vaš džep, ali svakako je bolje nego da se hranite po pekarama ili fast-fud restoranima.