Home Vijesti Kažnjeni jer nisu glasali za SNSD

Kažnjeni jer nisu glasali za SNSD

0

– Osmoricu radnika Šumskog gazdrinstva ` Sjemeć` iz Rogatice čekalo je juče neprijatno iznenađenje kad im je vršilac dužnosti direktora Marko Tomović , i to samo njima, uručio nove ugovore o radu u kojima su raspoređeni na manje plaćena radna mjesta.

U ugovorima nije bilo obrazloženja za ovu odluku uprave već samo usmeno objašnjenje.

“Tražili smo od direktora da nam navede bar jedan razlog naše degradacije i da li smo na poslu, od kada radimo nešto progriješili, on je slegao ramenima i rekao da je to sve iz političkih razloga jer smo viđeni na par političkih stranačkih skupova”, kaže radnik Njegoslav Bjelica.

On navodi da je pitao direktora zašto će izbori ako ljudi ne mogu biti članovi različitih stranaka i kakve to veze ima s poslom u šumskom gazdinstvu.

“Direktor je na to samo slegao ramenima i ništa više nije odgovorio”, dodaje Bjelica.

 

Radnici su posebno bili ogorčeni jer su svi učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata i bili su na komandnim mjestima u rogatičkoj brigadi VRS a mjenjaju im radna mjesta oni koji nisu barut ni omirisali.

Vučko Ćebić kaže da je imao 53 mjeseca učešća u ratu i pita se šta je sad ovo dočekao.

“Sad me smjenjuje sa radnog mjesta na gore neko ko nije metka ni u svatovima opalio. Smjenili su me stranački to mi je direktor i potvrdio”, ističe Ćebić.

I željko Ćebić priča o čudnoj situaciji i razgovoru kod direktora firme.

“Rekao nam je da smo viđeni na par skupova, snimljeni, praćeni i zbog toga smo dobili promjenu radnog mjesta”, kaže kroz suze Ćebić, naglašavajući da ima troje maloljetne djece i da mu umanjenje plate mnogo znači.

Ćebić naglašava da ga smjenjuju i šikaniraju što je rekao da “neće da glasa za SNSD”.

U novom rješenju piše da je radnicima promjenjeno radno mjesto i smanjen koeficijent.

Radnici su tako i kažnjeni, kažu, zato što su članovi SDS, a i novčanik će im biti tanji za oko 200 KM.

Najavljuju tužbu protiv poslodavca, jer im, kako kažu, drugo nije ništa preostalo.

(BN)