Home Crna hronika Kinezu koji je pretukao dječaka kazna od 4.500 KM

Kinezu koji je pretukao dječaka kazna od 4.500 KM

0
Okružni sud u Doboju osudio je kineskog državljanina Lin Yinsong (39) na novčanu kaznu od 4.500 KM jer je u septembru prošle godine pretukao 12-godišnjeg I.P. iz Doboja i nanio mu povrede.

Pored novčane kazne, izrečene su mu i mjere zabrane, među kojima su oduzimanje pasoša, te zabrana korištenja lične karte za prelazak granice. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju, a nije bilo žalbi, te je ona postala pravosnažna.

Yinsong je 10. septembra 2018. godine oko 18.30 udobojskoj ulici Kralja Aleksandra primijetio grupu dječaka koja je prolazila kraj njegove radnje, a zatim uhvatio I.P., oborio ga na zemlju, te ga nekoliko puta udario u glavu. Kada mu je prišla Slađana P. i upozorila ga da ne tuče dijete, na trenutak se zaustavio, a zatim ga ponovo uhvatio, odigao ga od zemlje, prislonio na željezna vrata, te dječakovom glavom nekoliko puta udario o željezna vrata.

Dječak je zadobio povrede u vidu nagnječenja desnog sljepoočnog predjela glave i desnog lakta, ogrebotine kože lica, vrata i oba lakta.

Dječakov otac Dragan Prodić je poručio da nije ulagao žalbu na ovakvu presudu, jer smatra da je sistemski unaprijed pripremljeno da se izrekne ovako blaga presuda.

Istakao je i da čovjek koji je pretukao njegovog sina, i dalje radi svega stotinak metara od škole, te da postoji bojazan da može opet ponoviti slično djelo.

faktor.ba