Home Banjaluka Ključem pokušao izbiti oko sugrađaninu

Ključem pokušao izbiti oko sugrađaninu

0

Sukob Mirka Stankovića i Radomira Graovca traje skoro godinu dana, a vrhunac neslaganja kulminirao je u nedelju kada je Mirko automobilskim ključem pokušao izbiti oko Radomiru, ali je na sreći promašio.

Incident se desio oko 13 časova na kružnom toku na Starčevici, a svemu je prisustvovao i Graovcov brat Dejan (21).

Graovac je ispričao da Stanković organizuje putovanja i da je osoba koja je bliska njemu, prošle godine sa Mirkom išla u Grčku na ljetovanje.

– Od tada joj on šalje razne neprimjerne poruke. Kada sam ga prije pola godine sreo rekao sam mu da to više ne radi, ali je on počeo da mi prijeti – ispričao je Graovac.

Prema njegovim riječima Stanković je tada rekao da se on druži sa policijskim inspektorima i da će mu napraviti problem.

– Nisam očekivao takvu reakciju od Stankovića, mislio sam da će tada prestati da šalje poruke međutim on je počeo da mi prijeti. Govorio je kako zna sve inspektore, kako će me zatvoriti u tamnicu, da ću imati probleme i slično – kaže Graovac.

Ističe da je poslije nekog vremena počeo da dobija pozive sa nepoznatog broja gdje mu je prijećeno, a da sumnja da iza tih poziva stoji upravo policijski inspektor kojeg je spominjao Stanković.

– U nedjelju smo brat, sestra i ja prolazili autom i tada sam vidio Stankovića koji je parkirao automobil kod kružnog toka, a kada je primjetio moj automobil opet je počeo da mi psuje i prijeti. Ja sam vozilo zaustavio u blizini i prišao mu i rekao da prestane da mi prijeti i šalje poruke. On je opet se pozivao na tog inspektora i prijetio da će mi napraviti probleme – ispričao je Graovac.

Dodaje da je zatim krenuo prem svom automobilu, a da je Stanković nastavio sa prijetnjama i uvredama, te da se vratio do njega.

– Kada sam mu prišao on je ključ od autombila stavio između prstiju i pokušao mi njime izbiti oko. Na sreću je promašio i udario me u jagodičnu kost, a koliko je bio jak udarac govori i to da  mu je pukao ključ. Nakon što me je udario krenula mi je krv, a on je počeo da bježi prema zgradi u blizini – pojašnjava Graovac.

On je dodao da je Stanković prilikom pokušaja bijega pao, al da ga tom prilikom nije nijednom udario.

– Kada sam mu prišao, već mi je jako išla krv iz rane na licu i sjeo sam u svoj automobil kako bih otišao kući ili doktoru. Međutim, tada je došla policija – ističe Radomir.

Kaže kada su došli u policiju uvjerio se da Stanković ima jake veze sa policijskim inspektorima.

– Moj brat nas je samo razvađao i nije učestvovao u nikakvom sukobu. Nas dvojica nikada nismo dobili nijednu prekršajnu ili krivičnu prijavu. Međutim, i pored toga mene i brata su zatvorili na 24 sata u policiji, a njega su odmah pustili na slobodu – rekao je na kraju Radomir.

Juče smo pokušali stupiti u kontakt i sa Stankovićem, ali on se kratko javio i rekao da je na putovanju i da ne može da razgovara, ali da očekuje da će policija sve to rasvjetliti.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su zahavljajući brzoj i efikasnoj reakciji policajaca identifikovani sve učesnici u tuči do koje je došlo u nedelju u banjalučkom naselju Starčevica.

-U koordinacji sa tužilaštvom, prema njima se preduzimaju potrebne mjere radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio – rekli su u policiji.

(Srpska Cafe)