Home Svijet Ko je žena koja je optužila Ronalda za silovanje i zašto je...

Ko je žena koja je optužila Ronalda za silovanje i zašto je šutjela do sada?

0

Cristiano Ronaldo optužen je da je u septembru 2009. godine u hotelskom apartmanu silovao Kathryn Mayorgu, tada 25-godišnjakinju koju je upoznao u noćnom izlasku. Mayorga tvrdi da je silovanje sutradan prijavila policiji, a nekoliko sedmica kasnije Ronaldo joj je isplatio 375 hiljada dolara za šutnju. Sada je slučaj ponovno otvoren, budući da u Nevadi silovanje ne može ući u zastaru.

Cijeli svijet se pita ko je Kathryn Mayorga i zašto je o svemu šutjela do sada.

Mayorga je, prema navodima medija, godinu dana starija od slavnog nogometaša i u doba kada su se upoznali bila je hostesa u klubu. Njezin posao je bio da se pretvara da pije alkohol ispred kluba s prijateljicama i zabavlja se.

Mayorga se u mlađim danim bavila i manekenstvom, puno je putovala i voljela se zabavljati. U srednjoj je školi igrala nogomet i bila u izviđačima. Imala je problema s učenjem jer pati od ADD-a (poremećaj nedostatka pažnje), što je i razlog zašto priča jako brzo. Bez obzira na bolest, završila je studij novinarstva, a do nedavno je radila kao učiteljica.

Kathryn je novinarima rekla da su je često znali diskreditirati zbog posla hostese koji je radila u doba kada je upoznala Ronalda.

“Zbog tog posla su me probali diskreditirati, kao da sam prostitutka, a ne hostesa. Ja ne pijem, a te večeri sam popila doslovno samo jedan gutljaj šampanjca”, rekla je Kathryn.

Djevojka je navodno do sada šutjela jer je takav bio splet okolnosti. Njezina odvjetnica koja ju je zastupala 2009. godine rekla joj je da joj je najbolje prihvatiti izvansudsku nagodbu, što je i učinila. Sada je vjerojatno na nju utjecao i MeToo pokret u kojemu su mnoge poznate dame priznale da su silovane ili da su doživjele neki vid seksualnog nasilja.

Mayorga sada ima iskusan tim advokata i želi kazniti Ronalda, a njezini roditelji i brat je potpuno podržavaju u tome.