Home Zdravlje Koje namirnice trebate koristiti protiv viška kilograma na stomaku?

Koje namirnice trebate koristiti protiv viška kilograma na stomaku?

0

Pored izbalansirane ishrane i efikasnih treninga, postoji i nekoliko namirnica koje će nam dodatno pomoći da ubrzano potrošimo nekoliko kilograma viška i istopimo masne naslage u predjelu stomaka.

Za što efikasnije rezultate, poželjno je da navedene namirnice što prije uključite u svoj režim ishrane.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sadrži srednje lančane trigliceride, pa se lakše vari od maslinovog i suncokretovog ulja i u jetri se pretvara u energiju. Umjesto da se taloži na stomaku u vidu masnih naslaga, ono podstiče redukciju već nataloženih masti, zato je poželjno da kokosovim uljem zamijenite druga ulja koja svakodnevno koristite u ishrani.

Zeleni čaj

Pokušajte da umjesto prve jutarnje kafe u svoju rutinu uvedete ispijanje šoljice zelenog čaja. Zeleni čaj podstiče izbacivanje toksina iz organizma i utiče na redukciju i smanjenje masnih ćelija. Međutim, da bi efekat bio potpuno učinkovit, potrebno je da ispijate tri do četiri šoljice dnevno.

Kurkuma

Žuti začin ima protiv upalna svojstva i ublažuje stresno stanje u kome se s vremena na vrijeme naš organizam nalazi. Ukoliko ovaj začin dodate svakom svom obroku, efikasno ćete podstaći redukciju masnih naslaga.

Voda

Dnevno trebate piti osam čaša vode. Koliko ste samo puta to čuli? Ali, i dalje se ne držite dosljedno pomenutog pravila. Ukoliko svakoga dana unosite dovoljnu količinu vode, ubrzaćete metabolizam, smanjićete osjećaj nadutosti i uz to podstaći ćete redukciju masnog tkiva i očistićete organizam od štetnih materija. Ako sve napitke koji sadrže šećer zamijenite vodom, znatno ćete smanjiti dnevni unos kalorija, što je već dovoljna promjena koja će podstaći gubitak tjelesne mase.

Lepota & zdravlje