Home Banjaluka Koliko košta noć u Banjaluci? Nudi se mnogo toga, cijene se drastično...

Koliko košta noć u Banjaluci? Nudi se mnogo toga, cijene se drastično razlikuju

0

Turistima koji dođu u Banjaluku na raspolaganju je oko 200 hotela, motela ili kuća za iznajmljivanje, a noć za dvije osobe košta od 17 do 140 evra.

S obzirom na to da je ljeto, i da se nadležni već hvale rekordnim brojem noćenja u gradu na Vrbasu, mi smo na popularnim aplikacijama za rezervisanje smještaj provjerili šta se to turistima nudi i koliko to ustvari košta.

Ako se neko od turista odluči vikend provesti u Banjaluci, smještaj može naći po jako niskim cijenama, jer je pored hotela turistima na raspolaganju im je i mnogo soba u kućama i hostelima.

Tako se na popularnim stranicama za razervaciju turistima koji traže smještaj u Banjaluci nudi mnogo toga, a cijene se drastično razlikuju. Naravno u zavisnosti u uređenosti samog objekta.

Prema cijenama koje su navedene u popularnim banjalučkim hotelima noć košta od 60 do čak 140 evra, a prema ocjenama gostiju, kod ovih hotela najviše im se sviđa urednost i lokacija.

Osim hotela na raspolaganju su i apartmani, kojih takođe mnogo ima u samom centru grada, a noć u apartmanima za dvije osobe košta u prosjeku 30 evra.

Kako kažu ugostitelji, najviše gostiju imaju iz Slovenije i Srbije, a apartmane često koriste gosti koji su u tu na poslovnom putu, kao i sportske ekipe koje dolaze na takmičenja u Banjaluku.

Za one kojima nije bitan luksuz, niti broj zvjezdica, soba ima na svakom ćošku. Pristojno uređene sobe sa krevetom i kupatilom koštaju u prosjeku 25 evra, ali se nude čak i one od 17 evra za dvije osobe. Ako se iznajmljuju za više ljudi, troškovi po osobi iznose još manje.

Gotovo svi ugostitelji nude rezervaciju bez plaćanja unaprijed, te besplatno otkazivanje, što mnogi turisti navode kao prednost.

(Blic)