Home Region Kolinda promijenila mišljenje o pozdravu “Za dom spremni”

Kolinda promijenila mišljenje o pozdravu “Za dom spremni”

0

“Ne uspoređujem zločine i ne dovodim ih u vezu jednu s drugim”

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je danas press konferenciju nakon četiri godine mandata. Kazala je da još uvijek nije istakla svoju kandidaturu za naredni mandat. U državnom vrhu preostala joj je još godina.

U toku obraćanja medijima kazala je da će zalagati za podršku Hrvatima u BiH, pronalazak nestalih iz Domovinskog rata, za prava žena i za borbu protiv klimatskih promjena. Ona je također istakla da vjeruje u bolju i prosperitetniju Hrvatsku i bolji životni standard građana.

Govorila je i o pozivu srbijanskom predsjedniku da dođe u Hrvatsku što smatra da nije bila greška. Hrvatska predsjednica istakla je da se treba pokloniti svim žrtvama, kao i da jedan zločin ne treba opravdavati drugim.

– Ne uspoređujem zločine i ne dovodim ih u vezu jednu s drugim. Ne smije se stavljati stigma ni na koju narodnost, etničku ili religijsku skupinu zbog toga što određeni pojedinci ili skupine pojedinaca čine te zločine – kazala je Grabar-Kitarović.

Hrvatska predsjednica je govorila i o pozdravu “Za dom spremni” navodeći da je počinila grešku kada je rekla da je to stari povijesni pozdrav kako je rekao neko od savjetnika.

– Prihvaćam činjenicu koju su istakli povjesničari da to nije stari povijesni pozdrav i on je neprihvatljiv – zaključila je Grabar-Kitarović.

Fokus