Home Region Kombijem punim migranata zabio se u policijsku blokadu (VIDEO)

Kombijem punim migranata zabio se u policijsku blokadu (VIDEO)

0

Srpski državljanin koji je u kombiju krijumčario 33 migranta sinoć se, nakon bježanja od policijske potjere, svom brzinom zaletio u policijsku blokadu postavljenu na naplatnim kućicama Lučko, pri čemu je teško povrijeđen, dok su putnici prošli bez povreda, saopštila je zagrebačka policija.

Policajci su nekoliko minuta prije ponoći na autoputu A1 kod odmorišta Janjče, počeli pratiti kombi vozilo marke “citroen džamper” zagrebačkih oznaka, za koji su posumnjali da krijumčari migrante.

Kako je saopšteno, policija je zvučnim i svjetlosnim znacima pokušala zaustaviti kombi, ali vozač je pobjegao u smjeru Zagreba pri čemu je u nekoliko navrata pokušao izgurati policijsko vozilo s puta.

Budući da se krijumčar nije zaustavljao, policija je na naplatnim kućicama Lučko postavila blokadu. Bjegunac je probio rampu i u punoj brzini se zabio u dva policijska vozila.

– Uz upotrebu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je potom uhapšen te je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije – potvrđeno je iz policije.

U tovarnom prostora “džampera” policajci su pronašli 33 osobe, najvjerovatnije ilegalne migrante, koji su prošli bez povreda, a odvedeni su na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status boravka u Hrvatskoj.

Vozaču je ukazana pomoć u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je tokom probijanja blokade teško povrijeđen.

Nad njim će biti sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

(Avaz)