Home Sport KOMITET DAO DOZVOLU Navijači se vraćaju na stadione u Republici Srpskoj

KOMITET DAO DOZVOLU Navijači se vraćaju na stadione u Republici Srpskoj

0

SARAJEVO – Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza BiH je dao saglasnost za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od strane nadležnog kriznog štaba dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima.
Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH znatno poboljšana, dana 19.05.2021. godine Vlada Republike Srpske, odnosno, Republički štab za vanredne situacije je na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.
Shodno prednje navedenom, Komitet za takmičenje FS BiH je razmotrio predmetnu molbu FK Borac uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu FS BiH i saglasnost Komiteta za stadione i bezbjednost FS BiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku.

Prethodni tekstU Srpskoj preminulo pet osoba, 58 novozaraženih

Adblock test (Why?)