Home BiH Komunalni radnici ne odustaju od štrajka, ulice prekrivene smećem

Komunalni radnici ne odustaju od štrajka, ulice prekrivene smećem

0
Radnici preduzeća “Komus” u Gacku i nakon sedam dana ne odustaju od štrajka jer ni na današnjem sastanku sa rukovodstvom opštine Gacko dogovor nije postignut, a traženi zahtjevi nisu ispunjeni.

Predstavnici radnika gatačkog “Komusa” sastali su se sa zamjenikom načelnika opštine Gacko Radojicom Antunovićem i predsjednikom lokalnog parlamenta Jovanom Kovačevićem.

Radnici u štrajku tražili su isplatu dvije plate, a danas im je uplaćena samo jedna zbog čega će, prema riječima predsjednika Štrajkačkog odbora “Komusa” Milana Šupića, štrajk biti nastavljen.

“Ništa nećemo raditi, nikakav dio posla nećemo odraditi dok se ne dogovorimo. Kada nam daju čvrsta obećanja mi ćemo raditi”, rekao je Šupić.

Posljednju platu radnici preduzeća “Komus” u Gacku primili su za april mjesec, dok su u decembru, januaru i februaru primili minimalce, pa je, prema riječima radnika, nezadovoljstvo veliko.

“Nemoguće je preživljavati na ovakav način i sa ovim platama koje smo mi dobili u ovoj godini. Znači, dobili smo tri minimalca i dvije pune plate, a sada je avgust”, rekao je radnik Đoko Davidović.

Radnica Ivana Maljević kaže da bi možda i našli neki zajednički jezik kada bi im se neko bar ljudski obratio, a ovako još stoje pri svom stavu i traže dvije plate.

Ranici “Komusa” ne rade već sedam dana, a kontejneri u Gacku su odavno napunjeni, pa stanovnici smeće ostavljaju pored.

ATV