Home Vijesti Kos: Zbog pandemije sve izvjesnje da neće biti političkih tribina

Kos: Zbog pandemije sve izvjesnje da neće biti političkih tribina

0

BANJALUKA – Naglo pogoršanje epidemiološke situacije zbog pandemije virusa korona u Republici Srpskoj i BiH, nažalost, poklopilo se sa početkom predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore, te je sve izvjesnije da u narednom periodu neće biti političkih tribina i sličnih sadržaja, izjavio je predsjednik Odbora za zdravstvo DEMOS-a Miloš Kos.

Kos je naglasio da je u ovakvoj situaciji najvažnije sačuvati zdravlje i život stanovništva, saopšteno je iz DEMOS-a.

On je pojasnio da iskustvo u borbi sa opakim virusom, stečeno u proteklih nekoliko mjeseci, pokazuje da korona nije nimalo bezazlen protivnik, te da je izuzetno opasna po zdravlje i život ljudi, prvenstveno starijih sugrađana i hroničnih bolesnika, ali da bez izuzetka napada i zdrave ljude.

“Pozivam sve predsjednike odbora za zdravstvo u drugim političkim strankama da zajedničkim snagama utvrdimo i definišemo mjere, koje će omogućiti vođenje predizborne kampanje i sprovođenje izbornog procesa, bez ugrožavanja zdravlja naših građana i birača. Pored epidemioloških, smatram neophodnim da se utvrde i određene političke mjere, kako bi ovaj izborni proces priveli kraju”, naveo je Kos i predložio da DEMOS bude domaćin tog sastanka koji bi trebalo održati u narednih nekoliko dana. 

Let’s block ads! (Why?)