Home Ex-Yu Kraj jedne ere: Budva ostaje bez “Trokadera”

Kraj jedne ere: Budva ostaje bez “Trokadera”

0

Nakon punih 27 godina, čuvena diskoteka na otvorenom “Trokadero” više neće postojati na budvanskom šetalištu jer su vlasnici počeli rušenje tog privremenog objekta.

Javno preduzeće “Morsko dobro” obavijestilo je zakupce šest popularnih diskoteka na dijelu budvanskog šetališta kod gradske “Pošte” da najkasnije do 20. oktobra poruše privremene objekte.

Direktor ovog preduzeća Predrag Jelušić rekao je crnogorskim medijima da su zakupci priložili garanciju od 20 000 evra po objektu, što je ukupno 120 000 evra da će do utvrđenog roka ukloniti ove objekte koji su godinama tu postojali.

Diskoteke “Trokadero”, “Pariz”, “Ambijent”, “Rafaelo” i “Majami”, te još 14 ugostiteljskih objekata, lokala brze hrane i trgovačkih radnji, ove godine su bili u Planu privremenih objekata sa rokom uklanjanja do 31. oktobra.

Izmjenama i dopunama ovog plana za period od ove do 2023. godine, koje je potvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turzma Crne Gore, dozvoljeno je da dvadesetak privremenih objekata rade ovog ljeta, iako se tome protivila opština Budva.

Srna