Home Crna hronika Krivac za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule majka i kćerka, a...

Krivac za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule majka i kćerka, a tri dječaka povrijeđena predat Kantonalnom tužilaštvu (VIDEO)

0
Nermin Rustempašić, koji je pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u Novom Travniku u kojoj su poginule majka i kćerka, a tri dječaka povrijeđena, predat je danas Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.Rustempašić je jutros dovezen u tužilaštvo u Travniku koje je Kantonalnom sudu predložilo određivanje pritvora, prenosi portal Klix.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u petak, 7. decembra, oko 20.30 časova kada je Rustempašić, koji je u krvi imao više od tri promila alkohola, udario ženu i četvoro djece.Tom prilikom poginule su tridesetogodišnja žena čiji su inicijali A.H. i njena devetogodišnja kćerka, dok je četvorogodišnji sin teško povrijeđen i prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Povrijeđeni su i dječaci od osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku, od kojih je jedan prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a drugi se nalazi u travničkoj bolnici.

Majka i kćerka koje su stradale u saobraćajnoj nesreći danas će biti sahranjene, a u Novom Travniku i danas je Dan žalosti.