Home Sport Krstajić u problemu zbog povreda, protiv Ukrajine priželjkuje bod

Krstajić u problemu zbog povreda, protiv Ukrajine priželjkuje bod

0

Od trojice startnih vezista sa prethodnog Mundijala, Mladen Krstajić ovog juna neće imati nijednog u timu za mečeve sa Ukrajinom i Litvanijom.

Selektor se razišao sa Lukom Milivojevićem još tokom Svjetskog prvenstva i od tada ga nije više zvao u Staru Pazovu, u koju nije doputovao povrijeđeni Nemanja Matić, a potom smo na okupljanju “orlova” za nastavak kvalifikacija za EURO 2020 saznali da, takođe zbog povrede, ni Sergej Milinković-Savić neće biti u timu.

– Zbog povrede nećemo moći da računamo na Milinković-Savića, on je otpao. Ostalih 25 igrača su tu i zdravi su što je najbitnije. Momci su došli sa voljom i željom bez obzira na sezonu koja je bila iscrpljujuća – izjavio je Krstajić tokom “press” konferencije ovog ponedjeljka popodne u “Kući fudbala”.

Srpski tim u petak uveče igra protiv Ukrajinaca u Lavovu u drugom, a narednog ponedjeljka sa Litvanijom u Beogradu u trećem kolu Grupe B, koju su “otvorili” vrednim remijem sa Portugalijom u Lisabonu krajem marta.

S obzirom na to da su u pet utakmica sa Ukrajinom doživjeli isto toliko poraza uz gol-razliku 1:9, selektor Krstajić će za neugodnije od dva gostovanja na startu kvalifikacija morati da pronađe novi trio veznih fudbalera za svoj sistem 4-2-3-1.

– To je sastavni dio posao, volio bih da su svi zdravi, ali šta je tu je. Osmorica su nam falilia protiv Njemačke i Portugalije, pa smo igrali.

Krstajić ističe da veoma respektuje Ukrajinu.

– Ukrajina nam je uz Portugaliju najveći rival. Idemo tamo da ne izgubimo meč, imamo ideje i biće razlike u odnosu na Njemačku i Portugaliju.

mondo