Home Sport Krstajićev “Dan D”: Odlazak ili nastavak?

Krstajićev “Dan D”: Odlazak ili nastavak?

0

Broji li Mladen Krstajić posljednje sate na funkciji selektora fudbalske reprezentacije Srbije? Ovo je pitanje na koje svi čekaju odgovor, a sve bi trebalo da bude jasno već danas.

Za danas je zakazana sjednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, a potom i obraćanje predsjednika FSS, Slaviše Kokeze, javnosti, poslije kojeg bi mnogo toga trebalo da bude jasnije.

Očigledno, debakl u Lavovu je urušio idiličnu atmosferu u FSS, a pojedini mediji tvrde da će Krstajić u ponedjeljak protiv Litvanije posljednji put voditi “orlove”. Takođe navode i da su najozbiljniji kandidati za njegovog naslednika Ljubiša Tumbaković i Dragan Stojković Piksi.

Međutim, Tumbaković odbacuje mogućnost da postane selektor Srbije.

– Iskreno da vam kažem od toga nema ništa. Inače sam posljednjih godina stalno spominjan kao selektor, pa sam već postao vječiti kandidat. Mislim da treba pustiti Mladena da radi svoj posao, a pobjede i porazi su normalna stvar u fudbalu i ne treba ih prenaglašavati – rekao je Tumbaković.

I sportski direktor FSS Darko Kovačević tvrdi da će Krstajić nastaviti posao.

– Analiziraćemo obe utakmice, međutim, nećemo posebno da se bavimo učinkom selektora. Nema razloga za to, Krstajić sa svojim saradnicima radi fenomenalno i ima našu podršku. Stalno smo zajedno, vidim koliko energije Mladen ulaže u pripremu svake utakmice i koliko je posvećen poslu – rekao je Kovačević za Sportski žurnal.

Sve će biti mnogo jasnije posle konferencije za medije koju će u danas održati predsjednik FSS Slaviša Kokeza.

Srpska Cafe