Home Kultura KULTURNO-EDUKATIVNI FESTIVAL „KORZO“

KULTURNO-EDUKATIVNI FESTIVAL „KORZO“

0

Kulturno-edukativni festival, simboličnog naziva „Korzo“ kreiran je kroz sedmodnevni programski sadržaj. Događaj ima za cilj da promoviše kulturu i stvaralački rad, posebno kod mladih ljudi. Festival počinje 09. avgusta promocijom zbornika „Amanet“.

„Riječ je o zborniku poezije i proze koje su rodoljubljivog karaktera, gdje je učestvovalo nekoliko različitih autora koji će na promociji učestvovati, a knjige će se prodavati humanitarno. Sav novac zarađen od prodaje knjiga će ići u kasu humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.“ – kaže Milan Jović, organizator festivala.
U sklopu sedmodnevnog programskog sadržaja pored ostalog planirano je da se u saradnji sa centrom za njemački jezik „Glossa“ upriliči zabavno veče za djecu, zatim promoviše nekoliko knjiga, prikažu premijere određenih fimova, održi pozorišna predstava i stručno predavanje iz oblasti medicine. Sam festival trebalo bi da se završi 15. avgusta i to muzičkim koncertom u gradskom parku.

U sam projekat su uključeni Turistička organizacija opštine Teslić i SPKD „Prosvjeta“.
„Mislim da će u svakom slučaju tih sedam dana omladina Teslića imati priliku da uživa u programu koji je pripremio uglavnom Milan Jović, student iz Teslića, dečko koji ima zaista odlične ideje i koga treba podržati. Biće tu predstavljena i njegova knjiga, ali jedan zbornik radova teslićkih pisaca, pjesnika, tako da biće svega pomalo za svakoga.“ – rekao je Živko Petrović, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Teslić.

U sklopu priprema za održavanje kulturno-edukativnog festivala održan je radni sastanak u kabinetu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića koji je i glavni sponzor festivala.

 

Plan i program festivala:
09.08.2018. godine – Promocija zbornika Amanet.
10.08.2018. godine – Maraton crtanih filmova, Zabavno veče za djecu.
11.08.2018. godine – Promocija knjiga ”Gnijezdo slobode” i ”Ekvilibrijum”,kao i albuma ”Neizgovorene riječi” Milana Jovića.
12.08.2018. godine – Prikaz filmova za djecu i odrasle u parku.
13.08.2018. godine – Pozorišna predstava ”Odbrana Sokratova i smrt”.
14.08.2018. godine – Predavanje iz Prirodne medicine na temu – Ateroskleroza.
15.08.2018. godine – Koncert Grazia band.