Home Vijesti Kusturica novi Dodikov savjetnik?

Kusturica novi Dodikov savjetnik?

Predsjednik RS, koji će uskoro da se preseli na poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savjetnika.

On je rekao i da će mu među prvim potezima biti izmjena Poslovnika Predsjedništva, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predjdništva.

– Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsjedništva biće u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsjedništvu BIH, vidjećemo. Ako ne bude zastava RS u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka – rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje pritisak druga dva člana Predsjedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namjerava da predloži ostalim čanovima Predsjedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizovao stanje”.

– Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude dio EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucjena – zaključio je Dodik.

Govoreći o čestitki koju je nakon izbora dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da mu je on poručio da RS i Srbija grade još bolje odnose, kao i Srbija i BiH.

– Radujem se tome da BiH i Srbija grade bolje odnose. BIH nije Sarajevo i to svima mora biti jasno. Isto tako BiH nije jedan član Predsjedništva – rekao je Dodik.

(Srpska Cafe)