Home Vijesti Lana nije obična djevojka: Ima samo 18 godina i oduševiće vas ono...

Lana nije obična djevojka: Ima samo 18 godina i oduševiće vas ono čime se bavi (VIDEO)

0

Lana Tatić (18) iz Kozarske Dubice za razliku od svojih vršnjakinja nema vremena za izlaske i provod.

Ona zarađuje novac radeći kao automehaničar, vozi kamione, radi sa bagerom, radi zidarske poslove i tako zarađuje sebi za život jer ne želi da bude, kako kaže, na teretu svojih roditelja.

– Ponosno mogu reći da imam 18 godina i da sam naučila dosta stvari u životu. Zapravo to je od malih nogu tako, ja se nikad nisam igrala sa lutkama, uvijek sam imala kamioniće, autiće i eto danas sam tu gdje jesam. Počela sam sa kiperom, kamionom kad sam imala sedam godina, tada sam prvi put sjela za volan. Sad sam prešla na šlepere i cisternu vozim uz tatu – priča Lana za portal dnevnick.com.

Lani radni dan počinje u 8 ujutro. Po dolasku na posao u servis, automobil je već čeka na dizalici. Ni jedan posao joj, kaže, ne pada teško.

– Dosta sam imala situacija kada su ljudi došli i kad su vidjeli mene u radioni kao žensko i uvijek su bila ta pitanja, otkud ja tu, je li ja to volim, je li znam? Ali, opet na kraju su bili zadovoljni – priča Lana.

Cilj joj je kaže da sama zarađuje novac. Ne želi da traži pomoć svojih roditelja, jer se osjeća jakom i snažnom.

– Ja ne dijelim poslove na muške i ženske. Ja i perem suđe, radim sve kućanske poslove i vozim kamion i vozim bager i radim sa tim i popravljam auta i ništa mi nije teško – dodaje Lana.

Lana svojim vršnjacima poručuje da slijede svoje snove, da ne odustaju od onoga što vole i da se malo trgnu i krenu raditi, jer mnogo je, kaže, ljepši osjećaj kada imate svoj novac i kad zarađujete sami za sebe.

(Blic)