Home Zanimljivosti Ljubavna priča Milene i Dragana

Ljubavna priča Milene i Dragana

0

Pošto su se vjenčali na brzinu, Milena Dravić i Dragan Nikolić nisu imali nikoga da to ovjekovječi. Za to se mnogo godina kasnije potrudila jedna djevojčica – njihova unuka Iva.

Milena je tu sliku uramila i sada je prvi put pred javnošću. A evo kako je Milena opisala vjenčanje i nastanak crteža.

– Dragan i ja smo se vjenčali 31. decembra 1971. tokom snimanja filma “Kako su se voljele dvije budale”. Lijepo, u pauzi otišli u opštinu kod matičara, vjenčali se, nismo se fotografisali, i vratili se na snimanje.

Prošle su godine i unuka mog brata, koja je i naša unuka, dok je još bila mala počne da traži našu fotografiju sa vjenčanja. Zapitkuje, traži, iz dana u dan… Čudno joj kako je moguće da svi imaju, a samo mi nemamo sliku sa vjenčanja… Objašnjavala sam joj da se nismo fotografisali… kažem joj, eto nema i šta da radimo… Prođe nekoliko dana, kad dijete donese crtež – ja stojim kao mlada, a Dragan kleči i pružio mi ruke. “Evo, sad imate sliku sa vjenčanja”, kaže. I imamo, ja sam to uramila – ispričala je Milena jednom prilikom.

To je samo jedna u nizu divnih priča iz zajedničkog života para koji je bio i ostao voljen do današnjih dana na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Pa tako nakon Milenine smrti svaka organizacija ili manifestacija s kojom je Milena sarađivala ili na kojoj je učestvovala odaje joj počast.

Na otvaranju 27. Dana Zorana Radmilovića u Zaječaru, sem tradicionalnog polaganja vijenca delegacije mladih glumaca zaječarskog teatra na spomenik Zoranu Radmiloviću, pokojnom bardu u čast, minutom ćutanja publika i glumci oprostili su se od Milene, a govorio je i pjesnik Ljubivoje Ršumović.

– Napustila nas je dobra vila našeg glumišta Milena Dravić, da se pridruži svom domaćinu i partneru negdje gore u Nepričavi. Dr Vladeta Jerotić rekao je da se čovjek usavršava i poslije smrti. Ako bismo sad ovaj tužni slučaj uporedili sa tom izjavom, ispada da je Milena Dravić otišla na usavršavanje. To usavršavanje naravno čini i Zoran Radmilović kome pjesnici svake godine ovdje čitaju stihove. Šta je to nego usavršavanje njegovog djela i njegovog lika – naglasio je Ršumović.

Saopštenjem se oglasilo i pozorište Zvezdara teatar u kom je Milena Dravić ostvarila neke od svojih najbolji teatarskih uloga.

“Milena Dravić bila je velika umjetnica, humanista, divna saradnica i prijatelj Zvezdara teatra. Voljeli smo da je gledamo na sceni, u publici i uživali smo u njenim neformalnim posjetama. U Zvezdara teatru igrala je 28 godina, tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama Ptic i ptica (1987), Urnebesna tragedija (1991), Kako potamaniti gamad (1994), Lari Tompson, tragedija jedne mladosti (1996), Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira (1998). Predstava u kojoj je najduže igrala je Lari Tompson, tragedija jedne mladosti, koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta”, kaže se u saopštenju Zvezdara teatra.