Home Vijesti Lukačev teror i zavođenje reda?!

Lukačev teror i zavođenje reda?!

0

Pripadnici Policije Republike Srpske do 7. oktobra ne smiju napuštati zemlju, niti uzimati godišnji odmor, a bolovanje mogu dobiti samo u izuzetnim slučajevima i uz obimnu ljekarsku dokumentaciju.

Ovo je naređenje koje je nedavno došlo iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i koje govori da je policija u RS u stanju opšte mobilizacije.

Podsjećamo da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač juče istakao da policija neće dozvoliti bilo kakvo “dešavanje ulice” u Srpskoj. Lukač je dodao da održavanje skupova grupe “Pravda za Davida” sa političkom konotacijom neće biti odobreno u predizbornoj kampanji.

”Policija nijednog trenutka nije spriječila da se okupe, bez obzira na to što nemaju odborenje za održavanje tih skupova, niti da iskažu svoje stavove iako su neki od njih u određenim trenucima znali da poprime tonove koji nisu baš najljepši za uvo s obzirom na to da su sadržavali prijetnje i tvrdnje koje nisu i ne mogu biti potkrijepljene dokazima i argumentima. Zakazivanje skupa koji bi trebalo da se održi u vrijeme predizborne kampanje, a posebno u vrijeme predizborne ćutnje i pominjanje određenih datuma je nešto što ne može biti odobreno, jer to može samo da izazove probleme. Takvi skupovi mogu biti samo politički iskorišteni”, kazao je Lukač.

Zbog toga je i izdato naređenje da svi pripadnici Policije RS moraju biti na raspolaganju 24 časa dnevno i da ne smiju izlaziti iz zemlje dok ne budu završeni izbori. U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS su rekli da nemaju komentar na ove navode.

(BN)