Home Vijesti MAJKA DAVIDOVA VRATILA SE U BANJALUKU “Ostajem do ekshumacije tijela mog sina”

MAJKA DAVIDOVA VRATILA SE U BANJALUKU “Ostajem do ekshumacije tijela mog sina”

0

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, koja je 5. januara napustila BiH, danas se vratila u Banjaluku, te je večeras u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci ponovo zapalila svijeće za svog sina.

Ona je izjavila kako je došla u Banjaluku radi ekshumacije svog sina koja je najavljena 12. marta, radi prenošenja njegovih posmrtnih ostataka u Austriji gdje živi njegova porodica, prenosi Klix.

– Ja ovdje više nemam namjeru da se vraćam. Oca su mu protjerali. Kome da ga ostavim? Ubicama? Da mu ide na grob, da slave? Vodim ga tamo gdje mu je porodica, da on nađe svoj mir, prvo on, pa onda mi – kazala je Radanović.

Istakla je da u Banjaluci više ništa ne može učiniti, te da će borbu za pravdu za Davida i svu djecu BiH nastaviti u Beču

– Ovo više nije pitanje Davida već svih ljudi u RS, u ovoj državi. Ovo je borba za svakog čovjeka za svakog roditelja i za svako dijete – rekla je Radanović.

Navela je da je u kontaktu sa Davorom Dragičevićem, ali da ne može da govori o njegovim planovima. Naglasila je da mu je u interesu da se dođe do pravde za Davida.