Home Banjaluka Marka je struja bacila s kola na njivu u kukuruze

Marka je struja bacila s kola na njivu u kukuruze

0

„Sin je još u bolnici, pretrage rade. Struja ga je bacila iz kola u kukuruze. Prepao se, vidjećemo šta će biti“, priča Darko Đukić.

Mještani Slatine ogorčeni su radom Elektrodistribucije Laktaši.Dvadesetogodišnji Marko Đukić povrijeđen nakon što se na zapregu kojom je upravljao srušila žica elektrovoda pod naponom. Mladić se još uvijek nalazi u bolnici na pretragama. U nesreći koja se dogodila juče, od strujnog udara jedan konj je uginuo dok je drugi teže povrijeđen. Komšija Gojko Mlađenović prvi je priskočio u pomoć.

„Ja sam bio tu na imanju kada sam čuo konje. Otišao sam do kuće po sjekiru da odsječemo napon da možemo raspetljati i spasiti drugog konja. Konjska zaprega je bila pod naponom, nismo ništa mogli raditi“-objašnjava komšija Mlađenović.

„Sin je još u bolnici, pretrage rade. Struja ga je bacila iz kola u kukuruze. Prepao se, vidjećemo šta će biti“, priča Darko Đukić.

Markov otac Darko ističe da je za sve kriva nemarnost Elektrodistribucije Laktaši. Zbog ogromne štete koja mu je pričinjena najavljuje tužbu.

„Sto hiljada sam uložio. Prodao sam zemlju, podigao kredit da idem na te štraparijade. Tužiću ih i ako treba uložiću još toliko samo da ovo riješim“, objašnjava Đukić.

Mještani Slatine su ogorčeni. Kažu da je nesreća mogla biti i veća, te da najviše strahuju zbog djece koja tim putem svakodnevno prolaze do škole.

„Šta im radi unutrašnja kontrola? Svaki drugi, treći dan prođu ovuda, a ja pet godina vidim da ništa nisu uradili. Mušterije smo ako ništa drugo. Znaju doći zbog 100 KM da isključe struju sirotinji, a kad trebaju svoj posao uraditi njih nema“, priča Mirko Đukić iz Slatine.

Nakon nemilog događaja, Đukiću su obavijestili policiju, ali i veterinara. Obratili su se i Elektrodistibuciji Laktaši, ali za vrijeme našeg boravka, na terenu se nije niko pojavio. Dotrajale bandere električnih vodova problem su u mnogim naseljima u Republici Srpskoj. Uprkos tome, elektrodistributivna preduzeća gotovo da ne ulažu u obnovu elektromreže koja je ponegdje stara i više od pedeset godina.

BN TV