Home Banjaluka MDP PODNOSI PRIJAVU INSPEKCIJI: DEMOS organizuje turistička putovanja

MDP PODNOSI PRIJAVU INSPEKCIJI: DEMOS organizuje turistička putovanja

Sramota je da promjene kreću od odlaska na more. Narod nam odlazi svakim danom trbuhom za kruhom, a DEMOS se bavi turističkim putovanjima, ukazuje Ivan Begić, predsjednik MDP-a Banjaluka.

U momentu kada u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini se dešava najveći odliv stanovništva, ponajviše mladih radno sposobnih i edukovanih ljudi, kada imamo slučaj da smo država staraca i siromaštva, kada se krećemo da postanemo Moldavija na Balkanu, političke organizacije poput novokomponovanog DEMOS-a se bave turističkim putovanjima.

Ne bi bio problem da se radi o turističkim putovanjima u Banjaluku već u Makarsku, i to organizovanom putovanju koje se plaća.

– Sramota je da promjene kreću od odlaska na more. Narod nam odlazi svakim danom trbuhom za kruhom, a DEMOS se bavi turističkim putovanjima. Zašto nisu izašli sa prijedlogom kako da dovedu stotinu turista u Banjaluku, kako da urade nešto konkretno i korisno za naš grad, već na ovakav sraman način nastoje da prikupe koji glas – kaže Ivan Begić, predsjednik MDP-a Banjaluka.

Predsjednik Mladih demokratskog progresa (MDP) Banja Luka dodaje da će protiv DEMOS-a podnijeti i prijavu nadležnim inspekcijskim službama jer je DEMOS registrovan kao politička, a ne turistička organizacija, te da kao takva nema zakonsko niti moralno uporište da se bavi turističkom djelatnošću i uslugama prevoza.

-Prijavu ćemo podnijeti nadležnoj inspekciji. Još smo u konsultacijama sa pravnim timom našeg Gradskog odbora PDP-a, te ćemo u ponedjeljak predati prijavu – zaključuje Begić.