Home Vijesti Mediji: Umro Dijego Maradona

Mediji: Umro Dijego Maradona

0

BUENOS AJRES – Jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena Argentinac Dijego Armando Maradona preminuo je danas od posljedica srčanog udara, potvrdio je njegov advokat.

Dijego Armando Maradona, najbolji argentinski i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, je preminuo, javio je raije najveći argentinski medij “Klarin”.

Argentinski list objavio je da je u Maradona preminuo 61. godini. Informaciju je potvrdio i brazilski CNN.

Mediji prenose da je Maradona prije dvije sedmice podvrgnut operaciji subduralnog hematoma na mozgu, nakon što je hospitalizovan zbog anemije i dehidracije. Ljekari su intervenciju izveli i najavili da slijedi period oporavka.

Nažalost, situacija se, očigledno, naglo pogoršala jer, kako javljaju lokalni mediji – Maradona je izgleda doživio srčani udar, a brza intervencija ljekara nije bila uspješna.

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svjetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Čuveni fudbaler igrao je za nekoliko fudbalskih klubova, od kojih su najpoznatiji “Boka juniors”, “Napoli” i “Barselona”, a ljubitelji fudbala sjećaju se da su ga krasile nevjerovatne fudbalske sposobnosti.

Maradona je na Svjetskom prvenstvu postigao pogodak rukom protiv Engleske, koji je kasnije nazvan “Ruka Božija” i zbog kojeg je engleski tim eliminisan sa tog turnira. 

BREAKING NEWS: Argentine media is reporting that Diego #Maradona has died at the age of 60 following a cardiac arrest. Two weeks ago he had undergone surgery to remove a blood clot in his brain.
— EWN Sport (@EWNsport) November 25, 2020

La noticia más triste: a los 60 años, murió Diego Armando Maradona. pic.twitter.com/lED4f4JXTV
— ESPN Argentina (@ESPNArgentina) November 25, 2020

Let’s block ads! (Why?)