Home BiH Merlin: Razočaran sam, otkazujem saradnju bubnjaru Amaru Češljaru

Merlin: Razočaran sam, otkazujem saradnju bubnjaru Amaru Češljaru

0

Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca

Popularni bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin otkazao je saradnju bubnjaru Amaru Češljaru.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara, koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju saradnju Amaru Češljaru.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti – zaključio je Merlin.