Home Vijesti Mićić sa Jerinićem kod Dodika u Banjaluci

Mićić sa Jerinićem kod Dodika u Banjaluci

0

Gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik SDS Mićo Mićić viđen je jutros oko 09.30 časova u holu Vlade RS u društvu gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića, bivšeg SDS-ovca iz “Obrenove grupe u Doboju”.

Zajedno su ušli u lift i, prema našim saznanjima, zaputili se na 16. sprat, gdje se nalazi kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kako saznajemo, Jerinić je sa Dodikom bio samo nekoliko minuta, dok je Mićić ostao nakon njega. Tim razgovorima je prisustvovao i čovjek iz sjene, kako zovu Slavka Mitrovića, Dodikovog najodanijeg čovjeka.

Podsjećamo, Mićić se sa Dodikom sastao prije petnaestak dana, u hotelu San, u Laktašima kod Banjaluke, gdje su pod okriljem noći vodili  razgovarali o samo njima poznatim temama.

Dodik je kasnije priznao da su razgovarali i o predstojećim lokalnim izborima, kao i o mogućoj saradnji u Bijeljini, dok je Mićić to nevješto negirao i tvrdio da su razgovarali o infrastrukturnim projektima na području Semberije.

Prema našim saznanjima razgovori o saradnji Dodika sa Mićićem privedeni su kraju samo se utvrđuje način na koji će to biti i realizovano.

Prvi test saradnje SDS i SNSD u Bijeljini mogao bi biti na narednoj sjednici gradske skupštine, kada će, kako se tvrdi, po uzoru na “Obrenov scenarij” iz Doboja, u SDS-ovu skupštinsku većinu ući i SNSD.

Mićić i Jerinić su nakon Dodika, prisustvovali i sjednici Upravnog odbora Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

A šta o razgovoru sa Mićićem kaže Dodik:

BN TV