Home Sport Mihajlović zaplakao: Četiri teška mjeseca su iza mene

Mihajlović zaplakao: Četiri teška mjeseca su iza mene

0
Siniša Mihajlović, legendarni srpski fudbaler, obratio se medijima u Bolonji prvi put nakon što je objavio da boluje od leukemije.

“Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet cio dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo”, rekao je Džemaili.

“Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu gde sam imao hemoterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period”, rekao je Siniša, a zatim se zahvalio svim doktorima, a potom i zaplakao.

“Izvinite, emocije su me obuzele. Izvinite što plačem”.

Medijima se po prvi put obratio i direktor hematološkog odeljenja, doktor Mikele Kalvo.

“Prvi put govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Moramo biti veoma oprezni na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, i njom smo se bavili najbolje što umijemo, danas sam ovde u ime svih ljekara. Bolest smo otkrili poslije drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta bijelih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrijevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti”, rekao je Kalvo i dodao:

“Sve ide kako treba, ali moraćemo da vodimo računa u budućem periodu, redovno da obavljamo kontrole, kako nešto ne bi krenulo po zlu”.

Konferenciji za medije prisustvovali su i svi igrači iz FK Bolonja, što je Mihajlović iskoristio da se našali:

“Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbegnete trening”.

Agencije