Home Banjaluka Milaković: “Podrška Vlade je ključna za razvoj Banjaluke”

Milaković: “Podrška Vlade je ključna za razvoj Banjaluke”

0

Banjaluka je posljednjih godina pretvorena u gradilište, mnogi projekti su uspješno završeni, mnogi su u fazi realizacije, a još više ih je fazi planiranja i pripremanja potrebne dokumentacije, kaže potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković.

Dodaje da zahvaljujući gradskim vlastima, ali i uspješnoj saradnji sa Vladom Srpske, rješavaju se neki od višedecenijskih prioriteta, stvaraju se bolji uslova za život građana, kao i uslovi za dalji razvoj grada.

– Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj završenih projekata. Radovi ne prestaju, čitav grad je jedno veliko gradilište i to je najbolji pokazatelj da Banjaluka raste, da se razvija u dobrom smjeru i da takav pristup treba nastaviti i u predstojećem periodu. Konačno ćemo imati funkcionalan Zeleni most, izgrađene saobraćajnice do velikih prigradskih naselja, završen Istočni tranzit i mnoge druge projekte, čije završavanje je godinama odgađano za neka bolja vremena – kaže Milaković.

Potpredsjednik Gradskog parlamenta naglašava da je to i razlog što je klub odbornika Socijalističke partije u Gradskoj Skupštini najsnažnije podržao inicijativu da ključ grada Banjaluke dobije upravo premijerka Republike Srpske.

– Vlada Republike Srpske podržala je veliki broj projekata u gradu Banjaluci. Kada je bilo najpotrebnije, prilikom izvođenja radova na velikim projektima za koje grad nije imao sredstava, Vlada Srpske je pomogla svim svojim kapacitetima. A upravo je predsjednica Vlade jedna od najzaslužnijih za realizaciju politike podrške i pomoći građanima Banjaluke. Zato smo podržali inicijativu da upravo ona dobije najveće priznanje Grada, kako bismo se na taj način odužili premijerki Cvijanović i Vladi Srpske na podršci – istakao je Milaković.