Home Region Milan Kalinić se pravdao pred tužiocem zbog tuče na derbiju: “BRANIO SAM...

Milan Kalinić se pravdao pred tužiocem zbog tuče na derbiju: “BRANIO SAM DRUGA”

0

Glumac Milan Kalinić saslušan je u Višem tužilaštvu u Beogradu zbog tuče u kojoj je učestvovao neposredno pred početak košarkaške utakmice Crvena Zvezda – Partizan.

Kako saznaje Blic, Kalinić je dao iskaz u tužilaštvu po krivičnoj prijavi kojom se tereti za učestvovanje u tuči na sportskoj priredbi, gdje se pravdao da je do sukoba došlo jer je branio prijatelja Marka Pavlovića.

– Kalinić je tvrdio da nije započeo tuču, već da je branio svog prijatelja. On je ispričao da je Dalibor Krković bio taj koji je udario njegovog prijatelja iz čista mira, nakon čega je on samo želio da ga odbrani – kaže izvor Blica upoznat sa istragom.

Pored Kalinića u tužilaštvu je saslušan i Filip Volšek, koji je zajedno sa glumcem i Daliborom Krkovićem obuhvaćen krivičnom prijavom za učestovanje u tuči.

On je potvrdio Kalinićevu priču o tome da su branili Marka Pavlovića, kojeg je, kako se sumnja, prvi udario Krković.

– On je tvrdio da je bio taj koji je posljednji uskočio da odbrani prijatelja od Krkovića – kaže izvor Blica.

Sljedeće saslušanje u tužilaštvu zakazano je za sljedeći četvrtak, kada će se pred postupajućim zamjenikom javnog tužioca naći Dalibor Krković.

Podsjetimo, brutalna tuča između Kalinića i Krkovića dogodila se neposredno pred početak košarkaške utakmice Partizan – Crvena zvezda. Prema informacijama iz hale gdje se tuča dogodila, do sukoba je došlo u VIP loži, i to sve, navodno, zbog mjesta sjedenja.

Pomahnitalog Kalinića da napravi još gori incident spriječio je političar Dragan Šutanovac, o čemu svjedoče brojne fotografije i snimci iz hale, gdje se vidi kako Kalinić udara navijača.

Nakon incidenta Milan Kalinić se uključio u program na jednoj televiziji, gdje je rekao da je “upleten u sukob jer mu je prijatelj napadnut vrlo prostački”.

– Nasilja nije bilo s moje strane, to je bio odgovor na nasilje ni iz čega. Jednog potpuno bahatog i agresivnog ponašanja ni iz čega. Ja sam upleten u sukob jer je u sukobu bio moj prijatelj, tražite uvijek način da izbjegnete nasilje, ali isto tako uvijek morate da se nađete u pomoći svom prijatelju – rekao je Kalinić.

Dalibor – Dado Krković koji se potukao sa Milanom Kalinićem na utakmici, neposredno nakon nemilog događaja izjavio je za medije da bi “postupio drugačije da može da vrati vrijeme”.

– Tuču sam ja izazvao jer sam zbog nervoze, velikog pritiska pred utakmicu, svoje nepromišljenosti napao Kalinićevog druga. I mogu samo da priznam da bih sigurno reagovao isto kao i Kalinić da je neko udario mog prijatelja – rekao je Krković.

Za krivično djelo učestovanje u tuči na sportskim priredbama, koje se stavlja trojici učesnika incidenta sa utakmice Partizan – Crvena Zvezda, zakon predviđa kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina, kao i novčanu kaznu, ali i zabranu prisustvovanja utakmicama.

Napad

Filip Volšek takođe je obuhvaćen istragom zbog tuče: bio je jedan od onih koji su se pridružili Kaliniću u napadu.

Blic