Home Vijesti Milosavljević: Dodikov kraj spremaju službe u Beogradu

Milosavljević: Dodikov kraj spremaju službe u Beogradu

0

Za mene su iznenađenje dobri rezultati nekolicine satelitskih partija SNSD-a, koji pokazuju da je narod korumpiran kao i vlast, kaže doktor Dražen Milosavljević

Ljekar i član Narodnog pokreta Banja Luka Dražen Milosavljević u posljednjim dešavanjima vezanim za Milorada Dodika i političku scenu u Republici Srpskoj sluti potpis službi iz Beograda, “čiju ruku pridržavaju Britanci i Amerikanci”.

– Ako je to tako, onda ćemo uskoro svjedočiti Dodikovom kraju, a Stanivukovića će načiniti Vučićem s ove strane Drine. U tom scenariju će Stanivuković, a ne Jelena Trivić, 2022. godine biti kandidat za predsjednika Srpske, kaže Milosavljević u intervjuu za Oslobođenje.

-Od nove vlasti u Banjoj Luci ne očekujem ništa spektakularno. Veća javnost u radu, zapošljavanje putem konkursa i izbacivanje povlašćenih iz jaranskih poslova na račun budžeta Grada već bi bio neki napredak. Ne očekujem da će iko završiti iza rešetaka za brojne kriminalne radnje u prethodnom periodu niti da ćemo brzo uvesti elektronsku upravu i riješiti se vojske partijskih poslušnika sa sumnjivim diplomama, kaže Milosavljević i stiče da Banja Luka nema 200, nego 600 suvišnih administrativnih radnika.

– Zamislite da na tu administraciju umjesto 42 trošimo godišnje 22 miliona KM, a da svake godine 20 miliona odvajamo za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda. Nisam zapazio da iko i pominje rješenje tog problema – da kanalizaciju ne izlijevamo u rijeku.
Šta još očekujete od nove vlasti u Banjoj Luci?

– Grad je u 2019. godini prihodovao 4,35 miliona KM od naplate parkinga, a svi autobusi u gradskom saobraćaju pređu godišnje osam miliona kilometara, što znači da se ukupni troškovi goriva mogu pokriti sa 3-3,5 miliona KM, odnosno od parkinga.