Home Region Miroslav Škoro kandidat za predsjednika za Hrvatsku

Miroslav Škoro kandidat za predsjednika za Hrvatsku

0

Muzičar, preduzetnik i ekonomista Miroslav Škoro kandidovaće se na izborima za predsjednika Hrvatske, a kandidaturu bi trebalo da objavi krajem ove sedmice, piše “Večernji list”, pozivajući se na izvor iz najbližeg Škorinog kruga.

Škoro će se kandidovati kao nezavisni kandidat, ali ne odbacuje mogućnost podrške pojedinih stranaka ili koalicija.

Hrvatski mediji javljaju da će Škoro izbornu kampanju finansirati uglavnom vlastitim novcem, a njegova prva saradnica će biti njegova sestra Vesna Vučemilović, doktor ekonomskih nauka.

Nakon Zorana Milanovića, Škoro je drugi kandidat, dok se najava kandidature Kolinde Grabar Kitarović i ostalih još čeka.

Škoro, koji je bio član HDZ-a, kao i poslanik ove stranke u Hrvatskom saboru, prije mjesec dana prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mnjenja HRejting i odmah dobio 9,4 odsto podrške, što ga je svrstalo na treće mjesto, iza predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića.

Škoro je potom za HRT potvrdio da razmatra mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima.

“Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač!? Narod nešto traži, traži neku alternativu. S obzirom na to da sam cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, onda o tome treba razmisliti ozbiljno”, rekao je tada Škoro.

Srna