Home Vijesti Mještani i UG ,,Petrićevac” traže smjenu direktora škole: Sabotira sve što je...

Mještani i UG ,,Petrićevac” traže smjenu direktora škole: Sabotira sve što je u korist naselja

Nakon što je direktorica OŠ ,,Miloš Crnjanski” Vesna Banjac smjenja zbog dozvole organizvanja kulturne manifestacije ,,Dan Petrićevca” na njeno mjesto dolazi Ognjen Kos.

Nakon javnosti još uvijek nejasne smjene direktorice, novoimenovani direktor, kako tvrde u Udruženju građana ,,Petrićevac”, od samog je početka počeo sa neodgovornim radom.

Mjesecima nepokošena trava u prvoj učionici u prirodi, zapušteno i uvelo cvijeće samo su počet stvari na koje se mještani žale.

Naime, Udruženje Petrićevčana je nedavno od Grada Banjaluka dobilo sredstva za nabavku obruča za dva koša koja su željeli da postave u školsko dvorište, odnosno da zamjene stare. Ostatak sredstava su sami prikupili praveći i prodajuči dukseve sa motivima Petrićevca. Nakon što su to i uradili u ponedjeljak, je V.D. direktora Ognjen Kos pozvao policiju i zabranio im je da postave i drugi koš.

Podsjećamo, mještani ovoga naselja su i u prethodnom periodu organizovali uređenje dvorišta, sami finansirali izgradnju prve učionice u prirodi, nabavljali sadnice cvijeća i drveća, što do sada nije bio problem.

Pavle Knežević, predsjednik UG ,,Petrićevac”, te Savjet mjesne zajednice uz nezadovoljne roditelje traže smjenu direktora Kosa, zbog kako kažu neprofesionalnog, neodogovornig i bahatog ponašanja, što prema učenicima, to i prema kolegama, mještanima Petrićevca i roditeljima učenika, ali i zbog zabrane održavanja Dana Petrićevca, tradicionalne kulturne manifestacije u ovome naselju, kao i tradicionalnog turnira.

-Nama kao bivšim učenicima škole, kao mještanima ovog naselja, kao nekome ko je odrastao na školskom igralištu sa loptom je nerazumljivo ponašanje direktora škole Ognjena Кosa koji koristi svoju poziciju da bi zabranio sve što je u interesu građana Petrićevca, a tiče se škole Miloš Crnjanski. Кao neko ko je čitav život u sportu svjestan sam da naš narod koji ima genetske predispozicije da pravi najbolje rezultate u sportu bi trebalo maksimalno da nas motiviše da pružimo mladima priliku da se bave sportom, i da gradimo što više sportskih igrališta, a ne da to sabotiramo. Iako je Ognjen Кos nastavnik fizičkog koji bi se prvi trebao zalagati za ovo, nerazumljivo nam je njegovo bahato ponašanje. Očigledno je da se krije lični interes ovoga čovjeka iza svega i sa ovakvim ljudima nema više kompromisa, tražimo njegovu ostavku, ako se to ne desi spremni smo na proteste sa roditeljima koji nas podržavaju, priča za banjaluka24h Knežević.

Takođe, naš sagovornik kaže da je ovo pored svega navedenog i opstruisanje rada Gradske uprave, ne samo njih, jer je pomenuta zamjena koševa vršena u skolopu projekta koji finansira Grad, te još jednom apostrofira da od zahtjeva za smjenu neće odustati.

Banjaluka24h.com