Mladi muzičari velikog srca

U  humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje teško oboljelog petogodišnjeg dječaka Živka Miljića iz Srpca uključila su se i četvorica mladih muzičara iz Prnjavora koji su danas samohranoj majci Neveni Ignjatić uručili 3. 150 konvertibilnih maraka.  Humani mladići Mladenko Simić, Stefan Bajić, Saša Ivanović i Nikola Živanović kažu da su sredstva prikupili uz pomoć prijatelja i SPKD „Prosvjeta“.

U humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje teško oboljelog petogodišnjeg dječaka Živka Miljića iz Srpca uključila su se i četvorica mladih muzičara iz Prnjavora koji su danas samohranoj majci Neveni Ignjatić uručili 3.150 konvertibilnih maraka. Humani mladići: Mladenko Simić, Stefan Bajić, Saša Ivanović i Nikola Živanović kažu da su sredstva prikupili uz pomoć prijatelja i SPKD „Prosvjeta“.

„Ova pomoć je tim značajnija jer dolazi od mladih, koji svojim humanim gestom pokazuju da imaju veliko srce i osjećaj solidarnosti sa ljudima u nevolji kojima treba pomoć. Pomenula bih i firmu „Topling“ iz Prnjavora koja je takodje uručila pomoć Malom Živku“, kaže sekretar srbačkog Crvenog krsta Ljiljana Bilanović. Crveni krst je kod M-tela otvorio i humanitarni broj 1432, na koji se do 30. novembra može donirati jedna marka za liječenje malog Živka.

Dječak boluje od epilepsije ,cerebralne paralize” i još nekih bolesti, a njegova majka Nevena, koja nema zaposlenje, sa još jednim djetetom je podstanar i nalazi se u stanju socijalnih potreba. Bez sredstava za liječenje sina, kome je zbog čestih astmičnih napada i gušenja najpotrebniji aspirator, nalazi se u gotovo bezizlaznoj situaciji i zavisi od pomoći dobrih ljudi.

Za prikupljanje pomoći kod Sberbanke otvoren je devizni račun: 395673535415474305, za priloge iz inostranstva, te tekući račun, kod iste banke, broj:5763535000056673, za uplate novčanih priloga iz Republike Srpske.

(BN)