Home Vijesti Mladoj majci dvoje djece potrebno 24 hiljade KM za liječenje

Mladoj majci dvoje djece potrebno 24 hiljade KM za liječenje

0

Četrdesetogodišnjoj Larisi Hrković, majci dvoje djece, u januaru 2018. godine dijagnostifikovan je karcinom.

U martu iste godine Larisa počinje prvi proces hemoterapije, dok u avgustu odlazi na operaciju, gdje su joj odstranjene obje dojke. Uprkos toj teškoj operaciji, Larisa se i dalje borila vedrim duhom, nastojala je pobijediti bolnu stvarnost.

Međutim, u martu prošle godine stanje se pogoršava kada dolazi do metastaze na pet mjesta – vratu, plućima, jetri, rebrima i kičmi. Nakon toga ponovo slijede period borbe za ozdravljenje i proces hemoterapije.

Sve to za sobom donosi brojne posljedice usljed čega su Larisi stradale vene na rukama, tako da je bila prisiljena ugraditi vještačku venu tzv. port, putem kojeg prima hemoterapiju i infuziju.

Larisa trenutno na Kliničkom centru u Sarajevu prolazi treći proces hemoterapije. Ljekari joj predlažu dodatnu imunoterapiju Atezolizumab, koja košta šest hiljada maraka, mjesečno po četiri ciklusa, što iznosi 24 hiljade maraka.

Budući da Larisa i njena porodica nisu u mogućnosti osigurati ovaj iznos, mole se svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da svojim uplatama pomognu u liječenju ove mlade majke.

Za novčane uplate iz BiH:

Nova banka

5556000041796145

Za novčane uplate iz inostranstva:

Nova banka

SWIFT CODE: COBADEDD

IBAN: BA395550000046922410

Kontakt osoba majka Ćirić Esma: 061/754-123

(Avaz)