Home Biznis Mrkonjićki naftaši spojili firme

Mrkonjićki naftaši spojili firme

0

Kompanija „Nes“, koja je ušla u „Krajinapetrol“ i namjerava dalje preuzimanje tog preduzeća, povećala je svoj kapital spajanjem sa društvom „MG-Petrol“.

U objavljenom Ugovoru o spajanju uz pripajanje navedeno je da „MG-Petrol“ iz Mrkonjić Grada prestaje da postoji pripajanjem društvu „Nes“ iz Banjaluke.

Ove dvije firme su saglasne da se pripajanje izvrši sa 31. januarom iduće godine, a „Nes“ preuzima sve radnike „MG-Petrola“.

„Povjerioci imaju pravo da u roku od 30 dana zahtijevaju obezbjeđenje ili namirenje nenamirenih punovažnih potraživanja, kako dospjelih tako i nedospjelih“, navedeno je, između ostalog, u Ugovoru.

Ističe se i da je osnivač „MG-Petrola“ kompanija „Nes“. Prema ranijim podacima vlasnik je bio Milan Đukanović, koji je sada direktor „MG-Petrola“.

Firma „Nes“ u vlasništvu je Sretena Kesića, sina bivšeg direktor „Hidroelektrana na Vrbasu“ Nedeljka Kesića. Oni su već uložili milione maraka u pokušaju da prije hrvatske “Industrije nafte – INA” kupe banjalučki „Krajinapetrol“.

„Nes” se bavi prodajom nafte i naftnih derivata. Firma je osnovana 2015. godine i za četiri godine postojanja, sa samo tri prijavljena radnika, dostigla je prihode od preko osam miliona maraka.

Capital