Home Vijesti M:TEL PUSTIO 4G MREŽU: “Nadamo se da neće trebati još šest godina...

M:TEL PUSTIO 4G MREŽU: “Nadamo se da neće trebati još šest godina za petu generaciju mobilne mreže”

0

Kompanija “m:tel” spremno je dočekala dugo očekivane i konačno uručene dozvole Regulatorne agencije za komunikacije, te će svojim korisnicima od danas pružiti sve prednosti koje donosi 4G mreža.

Dobijanjem neophodnih dozvola od RAK-a i u skladu sa njihovim propisanim uslovima, 4G mrežom “m:tel”-a naprije će biti pokriveni svi veći gradovi u BiH, a potom i sva ostala mjesta i ruralna područja, saopšteno je iz ove kompanije.

Korisnike koji još nemaju kartice koje podržavaju 4G mrežu pozivaju da u narednom periodu posjete njihova prodajna mjesta i zamjene svoje postojeće SIM kartice novima, kako bi bili spremni za još brži internet i sve ostale prednosti LTE tehnologije.

Korisnicima 4G mreža omogućava brži pristup mobilnim podacima kako u upload-u tako i u download-u. Brzine interneta koje donosi nova LTE tehnologija biće i do 10 puta veće od trenutnih.

Nova, fleksibilnija tehnologija znači i efikasniji način pružanja usluga koje će kompanija ubuduće nuditi svojim korisnicima, navode iz “m:tel”-a, dodajući da su od 2013. godine u potpunosti spremni za primjenu 4G mreže.

– Zahvaljujemo nadležnim institucijama koje su konačno omogućile primjenu LTE tehnologije i mobilne mreže četvrte generacije. Sama činjenica da BiH više nije jedina zemlja u Evropi kojoj su nedostajali pravno-formalni uslovi za primjenu 4G mreže, govori o odnosu nadležnih institucija prema potrebama građana ove zemlje – navode iz kompanije “m:tel”

Kako ističu, odavno su uvidjeli potrebe svojih korisnika i još prije šest godina se i kadrovski i tehnički spremili za primjenu nove tehnologije.

– U savremenim zemljama 4G mreža je tema koja se podrazumijeva. Ono što bi svakako privuklo našu pažnju je viši nivo razvoja i pružanja usluga našim korisnicima kao što je primjena 5G mreže. Iskreno se nadamo da nadležnim institucijama neće trebati novih šest godina za odluku o mobilnoj mreži pete generacije – poručili su iz “m:tel”-a.

Srpska Info