Home Vijesti MUP RS traži otkazivanje skupova

MUP RS traži otkazivanje skupova

0

MUP RS pozvao je organizatore da u cilju održavanja javnog reda i mira otkažu sve skupove koji su najavljeni za petak, a među njima i skup podrške grupi “Pravda za Davida”.

Iz MUP-a RS je saopšteno da skup grupe “Pravda za Davida” nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali da će policija i pored toga, ali povodom drugih najavljenih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana.

– MUP RS raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom. S obzirom na to na ulicama će biti povećano prisustvo policijskih službenika koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila – saopštio je MUP RS.

U saopštenju se apeluje na sve građane da imaju razumijevanja i strpljenja zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, te da poštuju naređenjapolicijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

– U cilju održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apelujemo na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra. Pozivamo građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise. Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom – navodi se u saopštenju.

(Srpska Cafe)