Home Svijet Muškarac u nosu 18 godina krio marihuanu

Muškarac u nosu 18 godina krio marihuanu

0

Paketić marihuane izvađen je iz nosa muškarca iz Australije 18 godina nakon što ga je prokrijumčario u zatvor.

Ljekari su ovaj slučaj opisali kao prvi slučaj takve vrste. Prema riječima tima koji je o slučaju izvještavao u “British Medical Journalu”, muškarac je od svoje djevojke koja ga je posjetila u zatvoru dobio marihuanu umotanu u balon.

Stavio je paketić u desnu nozdrvu kako bi izbjegao da ga stražari otkriju, ali kasnije nije mogao da ga izvuče, jer je paketić ubacio dublje u nosnu šupljinu. Iako je patio od hronične infekcije sinusa i simptoma zapušenog nosa, muškarac je vjerovao da je ušmrkao paketić.

Tokom narednih 18 godina, paketić se razvio u rinolit, kamen koji se formira oko stranog tijela u nosnoj šupljini kroz sporo odlaganje soli kalcijuma i magnezijuma, prenosi Kliks. Rinolit je uklonjen iz nosa ovog muškarca pod opštom anestezijom, a naknadno istraživanje otkrilo je da sadrži “gumenu kapsulu koja sadrži degenerisanu biljnu materiju”.

“Nakon praćenja i specifičnog ispitivanja pacijent je uspio da se sjeti incidenta koji se dogodio prije 18 godina, dok je bio u zatvoru. Bio je nesvjestan prisustva paketića sve dok mu nije predstavljen neobičan izvještaj histopatologije”, navodi se u izvještaju.

Tri mjeseca nakon uklanjanja neočekivanog stranog tijela muškarac je rekao da se potpuno riješio neprijatnosti u nosu.