Home Ex-Yu Na hrvatskoj granici nisu pustili đake koji su krenuli na ekskurziju

Na hrvatskoj granici nisu pustili đake koji su krenuli na ekskurziju

0

Razlog zbog kojeg učenici Devete beogradske gimnazije nisu danas mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa stavljen u desnom, umjesto u lijevom uglu, navodi auto-prevoznik “Jadran lajn” iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz djece.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od sedam sati do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu htjeli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

– Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus posjeduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom – rekli su za Večernje novosti nadležni iz “Jadran lajna”.

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da “sporni” autobus do Slovenije ode preko Mađarske.

– Isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao je granicu Mađarske bez problema. Trenutno smo na putu kroz Mađarsku i nadamo se da u Sloveniju stižemo do večeri, kada smo dogovorili sa upravom hotela da deci posluže večeru – kaže direktor beogradske gimnazije Tatjana Šuković.

Tri autobusa su krenula iz Beograda prema Sloveniji, a jedan je zadržan na granici Hrvatske zbog navodnog problema oko pečata i nije mu dozvoljen ulazak u zemlju.