Home Vijesti NA METI KRITIKA NAKON SASTANKA SA DODIKOM Mićić poručio da će i...

NA METI KRITIKA NAKON SASTANKA SA DODIKOM Mićić poručio da će i dalje podržavati politiku SDS

0

Predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić izjavio je danas da ovaj odbor i on jedinstveno stoje iza vrha stranke i politike SDS.

– Nećemo rušiti našu stranku, a pogotovo ne Mirka Šarovića koji je na čelu SDS i moj je lični prijatelj sa kojim sam i danas razgovarao – rekao je Mićić novinarima, ponavljajući tvrdnje da sa liderom SNSD Miloradom Dodikom nije pričao o visokoj politici.

On je odbacio kritike koje mu iz njegove stranke i iz stranaka koje podržavaju SDS u Bijeljini upućuju zbog sastanka sa Dodikom, ali je bez imenovanja kritizera ocijenio da samo traže publicitet i da su to ljudi koji nikada ne pobjeđuju na izborima.

– Podržavaćemo i sada i ubuduće politiku SDS, Šarović ima našu punu podršku i poštovaćemo sve odluke stranke, nema nijedan problem da ćemo praviti odstupnice – naveo je Mićić kao zaključke večerašnje sjednice Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS Bijeljina.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina rekao je da je još krajem prošle godine, na sjednici kojoj je prisustvovao i Šarović i njegov zamjenik Rado Savić, donesena odluka da SDS Bijeljine na lokalne izbore ide sa samostalnom listom, sa Mićićem kao kandidatom za gradonačelnika i njegovom obavezom da traži što širu koaliciju kako bi obezbijedio pobjedu.

– Ja sam kandidat SDS i siguran sam da ću dobiti podršku Šarovića – poručio je on.

Sjednici Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS prisustvovali su i narodni poslanici i gradski odbornici iz ove stranke. Narodni poslanik SDS iz Bijeljine Tomica Stojanović rekao je na konferenciji za medije da bijeljinski poslanici nemaju nedoumica ni skretanja u opozicionom djelovanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U ime Kluba odbornika SDS u gradskoj skupštini Jovica Gajić je rekao da odbacuju sve spekulacije i iznio tvrdnju da SDS djeluje jedinstveno. Sjednica je održana u prostorijama SDS Bijeljina.

Mićić, koji je jedan od potpredsjednika SDS Republike Srpske, izložen je kritikama unutar svoje stranke nakon njegovog prošlonedjeljnog sastanka sa predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

(Srpskainfo)