Home Banjaluka Na nove četiri lokacije nosači za bicikle

Na nove četiri lokacije nosači za bicikle

0
Postavljanje novih nosača za bicikle počelo je jutros, a prema planu nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove na četiri lokacije u centralnoj gradskoj zoni biće postavljeno ukupno 17 nosača.

Parkinzi za bicikle nalaziće se na Trgu Krajine, u „Parkiću“, kod Narodne i univerzitetske biblioteke RS i kod Narodnog pozorišta RS.

Ova aktivnost je organizovana u okviru obilježavanja „Evropske sedmice mobilnosti“, koje je započelo juče testom uporednog zauzimanja prostora na Bulevaru Desanke Maksimović.

Sve do 22. septembra, do kada traje obilježavanje „Evropske sedmice mobilnosti“, planirane su brojne aktivnosti.

Za sutra, 18. septembar u amfiteatru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, sa početkom u 12 časova, najavljena je projekcija edukativnog filma „Bicikli pričaju priče“.

Od drugih dešavanja izdvajamo i formiranje saobraćajnog poligona na Trgu Krajine, na kojem će 19. septembra predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza sprovoditi cjelodnevnu obuku najmlađih učesnika u saobraćaju, uz takmičenje i prigodne nagrade. Poligon je već od danas postavljen na Trgu.

U četvrtak, 20. septembra, biće obilježena i puštena u saobraćaj prva biciklistička traka u okviru postojeće saobraćajnice u Ulici Majke Jugovića.

Predstavnici Univerziteta u saradnji sa volonterima obaviće 21. septembra cjelodnevno anketiranje građana sa fokusom na alternativne vidove saobraćaja.

(ATV)