Home Vijesti Na obali Save skupili 30 vreća plastičnog otpada! (FOTO)

Na obali Save skupili 30 vreća plastičnog otpada! (FOTO)

Udruženje građana kKajak, kanu i rafting “Semberija” iz Bijeljine organizovalo je akciju čišćenja dijela obale rijeke Save u selu Brodac u blizini kajakaškog centra.

Akcija je organizovana povodom Međunarodnog dana rijeka a cilj je bio da se skrene pažnja na zagađenost vodenih tokova zbog nepravilnog odlaganja smeća.

– Željeli smo da pošaljemo jasnu poruku o potrebi da zaštitimo naše rijeke. Sakupljeno je preko 30 vreća smeća, najviše plastičnih flaša i drugih predmeta od ovog materijala. U akciji je učestvovalo preko 20 članova udruženja. Sličnu akciju organizovaćemo 22. i 24. marta u znak obilježavanja svijetskog dana voda. Planirano je da 22. marta organizujemo dijeljenje flaširane vode građanima u centru Bijeljine, a za 24. mart planirana je velika akcija čišćenja spruda na rijeci Savi u blizini sela Brodac – poručili su iz ove organizacije.

Kao i do sada, ovo udruženje će se truditi da, pored aktivnosti na razvijanju kajaka i raftinga, skrene pažnju i na povećanje zagađenosti rijeka i jezera plastičnom ambalažom i drugim otpadom.

SrpskaCafe.com