Home Sport Najveća bruka u istoriji srpskog fudbala: Taktički fijasko Krstajića, Orlovi poniženi u...

Najveća bruka u istoriji srpskog fudbala: Taktički fijasko Krstajića, Orlovi poniženi u Ukrajini! (FOTO)

0

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je krenula “po starom”, u horor predstavi protiv Ukrajine poražena je i ponižena sa 5:0 (2:0) čemu je kumovalo diletantsko taktičko vođenje i opredeljenje selektora Mladena Krstajića, te beskrvna i tragična igra njegovih izabranika.

Glavnokomandujući našeg nacionalnog tima krenuo je u formaciji 3-5-2 sa namerom da ofanzivom “polomi kičmu” rivalu, uz dejstvo dvojice klasičnih napadača Prijovića i Jovića, ali je umesto toga viđeno jedno od najsramnijih izdanja naše reprezentacije u istoriji, a bilo ih je, pamtimo svi, baš mnogo.

Bio je ovo najubedljiviji poraz Srbije od osamostaljenja države!

Koliko je Krstajić bio u panici posle 4:0 svedoči i njegov očajnički potez da nakon četvrtog primljenog gola uvede Ljubomira Fejsu umesto Ljajića, mislio je da sačuva obraz da ne “pukne petarda”, ali i da smo igrali sa 13 ili 14 igrača u polju, opet bi bilo isto. Konopljanka je potom golom stavio na istorijski debakl našeg tima.

Katastrofa je blaga reč da se opiše izdanje Srbije i Krstajićevo diletantsko “mudrovanje” i eksperimentisanje sa postavom i formacijom, sve je od početka “mirisalo” na poraz, jer su Ukrajinci bili naelektrisani kao “napujdani kerovi” da nas rastrgnu, bez otpora sa druge strane. Čekao se samo prvi gol, čak nas je i on već slomio, a drugi je stigao samo dva minuta posle u režiji istog igrača – Viktora Cigankova, igraća koji je u dresu Dinama prošle sezone dao 18 golova i podelio 10 asistencija.

Još smo i dobro prošli u prvom, Ukrajinci nisu sve dobre šanse uspeli da realizuju, a propušteno su nadoknadili u nastavku – moglo im se pored upadljivo statičnog srpskog tima čija se igra raspala u paramparčad nakon što je Konopljanka iz prve akcije u drugom poluvremenu matirao Dmitrovića!

Na 3:0 Krstajić je “gutao gnedle”, preznojavao se pored aut-linije, pogled mu se gubio u daljini, u zemlju je hteo da propadne. Izvukao je Prijovića koji je imao jedine dve šanse na 0:0 za naš tim. Mitrović je dobio šansu, ali ni on, niti bilo ko od reprezentativaca večeras nije ličio na sebe. Nismo ličili na tim, nismo ličili ni na šta!

Taktički pogubljena reprezentacija Srbije ostavljala je prostora između linjija koje su Ukrajinci obilato koristili i probijali kao od šale, uz konstantnu agresiju na svakom delu terena, sa čime naši nisu umeli da se izbore.

Nastavak je doneo još mučniju sliku po nas.

Svesni da ne mogu apsolutno ništa da urade napred, obezglavljeni srpski reprezentativci gledali su samo kako da sačuvaju gol i obraz do kraja. Ukrajinci nisu stajali, delovali su kao skladan, kompaktan, uigran i stručno vođen tim od strane Andreja Ševčenka, za razliku od “grupe građana” zalutale na teren stadiona u Lavovu u, napomenimo i to – neprijateljsku atmosferu u režiji ukrajinskih navijača.

Bili smo nokautirani!

Dvostruki strelac za Ukrajinu, uz Cigankova, bio je i provereni šuter Konopljanka, a u listu strelaca upisao se i Jeremčuk. Stekao se utisak da su igrači domaćeg tima mogli u svakom trenutku da matiraju Dmitrovića. Toliko smo bili loši, bedni i razbijeni.

Šta dalje, kako prevazići ovaj fijasko pred duel sa Litvanijom 10. juna – to Krstajić nikako ne bi smeo da se pita, jer posle ovakvog poraza on “ni u ludilu” ne bi smeo ponovo da izađe igračima pred oči i crta im taktiku, vuče poteze i selektira tim. Njegovo je samo jedno – da ode!

Na potezu je FSS…

Ukrajina – Srbija 5:0 (2:0)

Stadion: Arena Lavov
Sudija: Antonio Mateu Lahoz

UKRAJINA (4-2-3-1): Pjatov – Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mikolenko – Stepanenko (od 72. Šepelev), Malinovski – Konopljanka (od 76. Kovalenko), Zinčenko, Cigankov – Jaremčuk (od 67. Kravec).

SRBIJA (3-4-1-2): Dmitrović – Milenković, Spajić, Kolarov – Gaćinović, Maksimović, Ljajić (od 59. Fejsa), Kostić – Tadić – Prijović (od 53. Mitrović), Jović (od 72. Lazović).

telegraf.rs