Home Banjaluka Nakon šest godina “Skaj dajv” dobija licencu za školu padobranstva

Nakon šest godina “Skaj dajv” dobija licencu za školu padobranstva

0

Inspekcija Direkcije civilne avijacije Bosne i Hercegovine obišla je danas Padobranski klub “Skaj dajv” iz Banjaluke i snimila stanje infrastrukture, ljudskih resursa i ostale dokumentacije.

Tako će prvi put, nakon 2012. godine i velike tragedije u kojoj su životi izgubili pilot i četiri padobranca, Banjaluka ponovo dobiti licencu za rad padobranske škole.

– Dugo smo očelivali ovu posjetu i sa zadovoljstvom mogu reći da su inspekcijski organi zadovoljni onim što su našli i da smo pred dobijanjem licence koja bi na snagu mogla stupiti već naredne sedmice. Dobili smo preporuke da ispavimo neke sitne tehničke detalje što ćemo i uraditi veoma brzo – rekao je predsjednik padobranskog kluba “Skaj dajv” Rade Čajić.

S obzirom da je padobranskoj školi u Prijedoru istekla licenca koja nije obnovljena “Skaj Dajv” će od naredne sedmice biti jedina škola padobranstva u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima predsjednika ovog kluba Rade Čajića, plan je da se radi na rekreativnom padobranstvu, ali će sportski dio ipak biti prioritet.

(Blic)