Home Crna hronika Nakon sudara sa autobusom, vozač “škode” preminuo poslije sedam dana borbe za...

Nakon sudara sa autobusom, vozač “škode” preminuo poslije sedam dana borbe za život

0

Nakon sedmodnevne borbe za život preminio je Banjalučanin Siniša Janković (38), vozač “škode”, kojom se 13. avgusta u banjalučkom naselju Radinjača sudario s autobusom preduzeća “Žak Tours”, a čija je putnica Dušanka Sirar (63) na mjestu poginula.

Time je ta stravična nesreća odnijela dvije žrtve, dok je šest ljudi teže ili lakše povrijeđeno.

Janković je nakon nesreće bio hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, s vodećom povredom glave i grudnog koša, te je bio priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

– Uprkos naporima ljekara UKC RS, pacijent S. J. preminuo je 20. avgusta u 19.26 sati – kazali su za Nezavisne iz banjalučke bolnice.

Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se 13. avgusta popodne.

– Vozač “škode” je bio krvav i jedva je disao. Vatrogasci su ga izvlačili iz auta – ispričao je ranije jedan mještanin.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je do nesreće došlo kada je “škoda”, idući iz pravca Banje Luke ka Prijedoru, prešla na lijevu stranu puta te podletjela pod autobus, koji je zatim sletio u kanal i prevrnuo se na bok.

Tijelo nesretne žene, koja je odmah stradala, ostalo je zaglavljeno ispod autobusa, dok su ostali putnici, obliveni krvlju, uspjeli da se izvuku, a zatim su im pomoć ukazali ljekari.

(Srpska Info)