Home Region Naljepnice “Putin go home” izlijepljene po Vojvodini

Naljepnice “Putin go home” izlijepljene po Vojvodini

0
Naljepnice su se pojavile u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Bačkom Petrovcu, Vrbasu, Bečeju, Novom Bečeju, Kovačici.

Organizacija Mlada Vojvodina i ranije je bila poznata po sličnim akcijama.

Riječ je o službeno neregistriranoj organizaciji koja sebe doživljava, kako su ranije navodili vojvođanski mediji, kao “revolucionarni republikanski pokret” čijim simpatizerima je, kako navode, dosta “kilavih i mlakih” autonomaških političara.

 

Mlada Vojvodina široj javnosti je postala poznata kada je, nakon izbora u španjolskoj pokrajini Kataloniji i pobjede stranaka koje se zalažu za odcjepljenje te pokrajine, ispisala grafite “Vojvodina = Katalonija” u više gradova u Vojvodini.

Poslije toga, prenijeli su agencija Beta i list Blic, u javnosti su se oglašavali i putem novih grafita, plakata i priopćenja u kojima je oštro kritizirala Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine.

To je do sada bilo najaktivnije djelovanje Mlade Vojvodine, koja je i ranije sporadično ispisivala grafite kojima je zahtijevala bolji položaj za Vojvodinu, za koju traže status republike.

Navode i kako su “nepomirljivo protiv klerofašista i protiv Putinove Rusije”, ali i da su protiv i “zapadnog NATO imperijalizma i krvavog neoliberalnog kapitalizma”, prenosi Hina.